Lisovanie plastov

Pomocou našich vstrekolisov dokážeme zabezpečiť výrobu plastov lisovaním v menšej kapacite. Okrem overenia formy po jej výrobe tak dokážeme pokryť malosériovú výrobu plastov lisovaním podľa vašich požiadaviek.

"Okrem komplexnej výroby formy pre vstrekovania plastov dokážeme pokryť aj ich lisovanie."

Pre overenie funkčnosti formy

Vyhotovíme kontrolné výlisky

Súčasťou procesu výroby formy v našej réžii je aj vyhotovenie kontrolných výliskov. Vďaka tomu dokážeme deklarovať, že pomocou formy získate vo výrobe výstup s požadovanými parametrami. Lisovanie plastov je skúškou správnosti a spolu s následným premeraním v meracom stredisku aj istotou, že forma spĺňa všetky náležitosti podľa dokumentácie.

Vyrábame formy aj výlisky

Lisovanie plastov v malej sérii

Okrem výroby foriem pre vstrekovanie plastov alebo prototypových foriem dokážeme pokryť aj samotnú finálnu výrobu plastových dielov. Z hľadiska výrobných technológii je v rozsahu určenom skôr pre malosériovú výrobu. Lisovanie plastov v našej réžii využívajú klienti aj v prípade, ak je potrebný pri výrobe dozor špecializovaného operátora alebo výroba u externého dodávateľa (vo vlastných podmienkach) v malom objeme nie je pre nich rentabilná. Táto služba je ideálna aj pre prípady, kedy hrozí častá porucha formy pri výrobe.

Čo všetko dokážeme vyrobiť?

Vstrekovacie formy

Vyrábame formy na výrobu plastov vstrekovaním. Jednokavitové alebo efektívne mutlikavitové formy – highrunnery, formy pre technické plasty aj vizuálne diely s efektom vysokého leštenia (high gloss). Formu pre vstrekovanie plastov dokážeme vyrobiť bezodpadovou technológiou aj s vytvorením odpadu (recyklovateľného) pre menej početné série výrobkov. V našom portfóliu výrobkov nájdete dokonca aj viackomponentné formy pre výrobky s požadovanou kombináciou povrchov, materiálov a podobne.

Prototypové formy

Podľa vašich požiadaviek dokážeme zabezpečiť výrobu prototypových foriem. Napríklad pre výrobu menšieho rozsahu, výrobu medziprocesných dielov, výrobu pilotnej skúšobnej formy alebo pre potreby overenia si parametrov výrobku.

Formy na karbón

Výroba foriem pre kompozity je naša špecialita. V komplexnom rozsahu dokážeme pokryť nielen súvisiace služby k výrobe formy na karbónové diely, ale taktiež vyhotovenie vzoriek z danej formy a dokonca aj finálnu výrobu v spolupráci s divíziou R&D COMPOSITE.

Výroba prípravkov

Meracie prípravky pre vyhodnotenie kritických parametrov pri výrobe dielov, post-proces prípravky pre finálnu fázu výroby a taktiež špeciálne vibračné, svetelné a podobné prípravky vám radi zabezpečíme v celom  rozsahu našich služieb.

Strojárske výrobky

Zabezpečujeme výrobu a s ňou súvisiace služby veľkého množstva výrobkov. Príkladom sú nástroje, súčiastky a komponenty, zariadenia, náhradné diely, robotika alebo diely pre automotive či iné typy priemyslu.